Hyvä tietää

Rallikatsojan muistilistan avulla otat kisan haltuun kirjain kirjaimelta.

Ajojärjestys

Rallin MM-sarjan säännöistä ja hallinnosta vastaa kansainvälinen autoliitto FIA. Useimmissa MM-ralleissa noudatetaan samanlaista järjestystä: tiistai ja keskiviikko käytetään reittiin tutustumiseen, shakedown eli testierikoiskoe järjestetään torstaina ja itse kilpailu ajetaan pääosin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Grillaus

Omaat eväät erikoiskokeille mukaan - tottahan toki, mutta muistathan, että pelastuslaki kieltää kertakäyttögrillien käytön ja avotulen teon ilman maanomistajan lupaa. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa kaikki toimet ovat ehdottomasti kiellettyjä. Luvaton grillaus tai avotulen teko saattavat harmillisimmillaan johtaa jopa erikoiskokeen keskeyttämiseen.

Huoltotauot

Huoltotaukojen aikana lähietäisyydeltä on mahdollista seurata niin tähtikuljettajia, hektisesti ahkeroivia huippumekaanikkoja kuin virtaviivaista ajokalustoakin. Tiimien käsinkosketeltava kilpailujännitys tiivistyy yleisön edessä kahdeksalla eri huoltotauolla perjantaista sunnuntaihin Jyväskylän Paviljongin huoltoparkissa.

Jyväskylän Paviljonki

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva Paviljongin kilpailukeskus kestitsee rallivieraita koko tapahtuman ajan. Monipuoliset oheistapahtumat, kuten aktiviteetti- ja näyttelypisteet, ravintolavalikoima sekä kilpailun juhlallisesti päättävät podiumseremoniat tarjoavat viihdyttäviä hetkiä moneen makuun.

Katsojaopas

Neste Rallin virallinen, Ilta-Sanomien tuottama Katsojaopas tarjoaa reitti- ja aikataulutietojen, lähestymis- ja katselupaikkaohjeiden sekä kilpailija- ja tapahtumaesittelyjen ohella erilaisia, mielenkiintoisia teemasisältöjä. Katsojaopas ilmestyy 12.7. ja on myynnissä lehtipisteissä, hyvin varustelluilla Neste-liikenneasemilla sekä rallin virallisessa lippupisteessä Jyväskylässä, Original Sokos Hotel Alexandrassa.

Ilmoittautuneet

Ilmoittautuneiden tiedot julkaistaan heinäkuun 2018 alussa.

Kisatuotteet

Neste Rallin viralliset fanituotteet ovat onlinemyynnissä ympäri vuoden osoitteessa moottoriurheilukauppa.fi. Tapahtuman aikana lisenssikumppani High Peakin myymiä ja markkinoimia tuotteita on saatavilla Paviljongin kilpailukeskuksen ja erikoiskokeiden myyntipisteistä.

Power Stage

Vauhdikas Ruuhimäen erikoiskoe numero 23 toimii tänä vuonna kisan päättävänä Power Stagena, jossa jaossa on MM-lisäpisteitä, ja joka lähetetään suorana tv-lähetyksenä kymmenille miljoonille katsojille ympäri maailman.

Ravintolat

Jyväskylän Paviljonki tarjoaa jälleen valikoiman ralliherkkuja myyntipisteissään. Lisätietoa tulossa.

Turvallisuus

Neste Ralli ei tingi katsojien turvallisuudesta - ethän tingi sinäkään! Muistathan, että erikoistie sulkeutuu kävelijöiltä tuntia ennen osuuden alkua ja että rallin seuraaminen sekä tien ylittäminen ovat sallittuja vain merkityillä paikoilla. Huolehdithan myös kulkuneuvosi ohjeenmukaisesta parkkeerauksesta ja muistathan varoa kilpa-autojen lennättämiä kiviä. 

Varustautuminen

Ikimuistoiset rallikokemukset varmistetaan hyvällä ennakkovalmistautumisella! Varustautuminen sään mukaisilla vaatteilla sekä muilla tarpeellisiksi katsomillasi tarvikkeilla - aina hyttyssuihkeesta reseptilääkkeisiin ja kisaevästä vastaavaan summaan käteistä - takaavat parhaat lähtökohdat sukeltaa huoletta MM-rallin tunnelmaan.

Vetomies

Neste Rallin oheiskilpailuna ajettava kansallinen Vetomies-ralli tulee taas. Vuoden 2018 tiedot päivittyvät lähiaikoina.

Ympäristö

Neste Ralli on vahvasti sitoutunut FIA:n viralliseen ympäristöohjelmaan (The FIA Institute's Sustainability Programme). Ohjelma tukee ja kannustaa moottoriurheilun parissa toimivia tahoja ympäristön huomioimiseen, ja siihen kuuluu oleellisena osana kolmitasoinen ympäristöakkreditointi. Kilpailu on toistaiseksi saavuttanut jo akkreditoinnin toiseksi korkeimman tason, Progress Towards Excellencen. Korkein taso, Achievement of Excellence, on tavoitteena saavuttaa kuluvan kauden aikana.


Lisää tietoa: nesterallyfinland.fi, Ilta-Sanomien Neste Ralli -katsojaopas, Neste Rally Finland App 2018