Harjun alue

Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 16.7.–31.7.2018

Jyväskylässä järjestettävä Neste Ralli näkyy ja vaikuttaa jälleen kaupungin katuliikenteessä heinäkuun lopulla 26.7.–29.7. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueiden liikenteeseen.

Harjulla poikkeavat liikennejärjestelyt ovat voimassa torstaista 26.7. kello 10.00 alkaen ja puretaan varhain lauantaiaamuna 28.7 kello 2.00.

Reaaliaikaista tietoa liikenteen sujuvuudesta Keski-Suomen teillä välittävät Liikennevirasto sekä eri tiedotusvälineet, kuten Ralliradio Yle Jyväskylän taajuuksilla 99,3 (Jyväskylä) ja 97,0 (Pihtipudas).

Vältä parkkisakot, pysäköi merkityille P-paikoille

Autoilevan ralliyleisön on tärkeää ottaa huomioon Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto. Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla.

Myös maastoliikennelain mukainen taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsiessä muistaa. Näin välttyy parhaiten turhien pysäköintivirhemaksujen aiheuttamilta harmituksilta.

Harjun erikoiskokeen yleisöpysäköinnille ovat käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat.

 

 

Harjun erikoiskokeiden sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 26.–28.7.

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta torstaina 26.7. alkaen kello 10.00 ja päättyen lauantaina 28.7. kello 2.00. Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan maanantaina 23.7. kello 21.00 ja ne ovat suljettuina sunnuntaihin 29.7 kello 15.00 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla. Alueen asukkaita tiedotetaan poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä viikon 29 aikana.

Sepänpuiston pysäköintialue on suljettu 16.7. klo 8:00 – 31.7.2018 klo 18:00. Pysäköintialueelle jätetään muutamia pysäköintipaikkoja grillin asiakkaille. Pysäköintialue on kokonaan suljettu Harjun EK:n aikana (25.7. klo 21:00-28.7. klo 2:00)

Yliopistonkadun pysäköintialue on kokonaan suljettu ma 16.7. klo 8:00 – ti 31.7.2018 klo 18:00.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla ainoastaan keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajo ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Kevyt liikenne suljetulle alueelle kulkee Tanhuantien kohdalla olevan Nisulankadun ylittävän suojatien kautta.

Liikenne suljetaan erikoiskokeiden aikana torstaista 26.7. kello 10.00 alkaen lauantaihin 28.7. kello 2.00 saakka seuraavilta kaduilta:

 • Yliopistonkatu 2–26. Vaasankatu ja Kilpisenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu välillä Vaasankatu-Cygnaeuksenkatu.
 • Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
 • Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Pitkäkatu 35-39, 38-44. Löylykadun ja Kortesuonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Pitkäkatu 45-67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avataan perjantaina 27.7 kello 00.00–12.00 seuraavat kadut:

 • Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Liikenteelle avataan ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
 • Cygnaeuksenkatu
 • Sepänkatu
 • Pitkäkatu
 • Kortesuonkatu

Suljettavilla katuosuuksilla pysäköinti on kokonaan kiellettyä 26.–27.7.2018.

Joukkoliikenne

Joukkoliikenne: Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

Taksit

Erikoiskokeen aikana ei ole normaalista poikkeavia taksiasemia. Harjun erikoiskoetta lähimpänä sijaitseva taksiasema on Lyseonkadulla.

Invalidiajoneuvot ja moottoripyörät

Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintipaikkoja Sepänkatu 7 piha-alueelta. Moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadun eteläpäästä.