Harjun alue

Harjun erikoiskokeiden sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 27.–29.7.

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta torstaina 27.7. alkaen kello 10.00 ja päättyen lauantaina 29.7. kello 2.00. Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan maanantaina 24.7. kello 21.00 ja ne ovat suljettuina sunnuntaihin 30.7 kello 15.00 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Sepänkadun pysäköintialue on osittain tai kokonaan suljettu perjantaista 21.7. kello 8.00 alkaen tiistaihin 1.8. kello 18.00 asti. Pysäköintialueella on pysäköintipaikkoja grillin asiakkaille muuna aikana paitsi keskiviikosta 26.7. kello 21.00 alkaen lauantaihin 29.7. kello 2.00 saakka, jolloin pysäköintialue on kokonaan suljettu.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla ainoastaan keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajo ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Kevyt liikenne suljetulle alueelle kulkee Tanhuantien kohdalla olevan Nisulankadun ylittävän suojatien kautta.

Liikenne suljetaan erikoiskokeiden aikana torstaista 27.7. kello 10.00 alkaen lauantaihin 29.7. kello 2.00 saakka seuraavilta kaduilta:

Yliopistonkatu 2–26. Vaasankatu ja Kilpisenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu välillä Vaasankatu-Cygnaeuksenkatu.
Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
Pitkäkatu 39-67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avataan perjantaina 28.7 kello 00.00–12.00 seuraavat kadut:

Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Liikenteelle avataan ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
Cygnaeuksenkatu
Sepänkatu
Pitkäkatu

Kortesuonkatu, suljettavalla osuudella pysäköinti on kiellettyä 27.–29.7.

Yleisöpysäköinnille ovat käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat.

Joukkoliikenne

Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

Taksit

Erikoiskokeen aikana ei ole normaalista poikkeavia taksiasemia. Harjun erikoiskoetta lähimpänä sijaitseva taksiasema on Lyseonkadulla.

Invalidiajoneuvot ja moottoripyörät

Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintipaikkoja Sepänkadulta. Moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadun eteläpäästä.