Juuso Nordgren kilpailee Espanjan MM-rallissa Skodan tehdastallissa

5.9.2017 10:47Karkkilalainen Juuso Nordgren kilpailee lokakuun alussa Espanjan MM-rallissa Skodan tehdastiimin väreissä.

 Tšekkiläismerkki aloittaa samalla nuorille kuljettajille suunnatun ohjelman, jonka ensimmäisenä oppilaana Nordgren toimii.

– Varmistettuamme WRC2-luokan kuljettajien maailmanmestaruuden jo tässä vaiheessa kautta, haluamme testata nuoria ja lupaavia kuljettajia. Tämä nuorille kuljettajille suunnattu ohjelmamme alkaa Espanjan MM-rallista ja ensimmäisenä vuoron saa Nordgren. Nuorena kuljettajana hän herätti mielenkiintomme ja hänellä on paljon potentiaalia, kertoo Skoda Motorsportin päällikkö Michal Hrábanek.

Skoda Motorsport on tällä hetkellä R5-ralliautojen osalta ehdoton ykköstalli, sillä viime vuonna Esapekka Lappi kruunattiin luokan mestariksi. Tänä vuonna ruotsalainen Pontus Tidemand varmisti samaisella merkillä luokan mestaruuden edellisessä Saksan MM-rallissa. Espanjan MM-rallissa Nordgrenin tallikaverina häärii kokenut Jan Kopecky.

– Suuret kiitokset Skoda Motorsportille, että he haluavat tarjota minulle tarjota tällaista mahdollisuutta, sekä kiitokset kaikille omille tukijoille tästä kaudesta. Loput SM-sarjan osakilpailut jäävät meiltä väliin, mutta toistaiseksi on vain tiedossa tämä ralli, Juuso Nordgren kommentoi tuoretta sopimusta.

Nordgren debytoi nelivetoisen ralliauton ratissa viime toukokuussa Riihimäen SM-rallissa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5:llä ja ensimmäinen kisasta tuliaisina oli komeasti yleiskilpailun kakkossija. Toinen sija tuli myös Kouvolan SM-rallista kesäkuussa, mutta heinäkuussa ajettu Autoglym Ralli päättyi rajuun ulosajoon ja hetken aikaa osallistuminen Suomen MM-ralliin oli epävarmaa.

Erinäisten vaiheiden jälkeen nuorukainen nähtiin viivalla, mutta sorateiden grand prixia sävyttivät rengasrikot ja Nordgren jäi kauas kärjestä. Viimeisenä ajopäivänä nuorukainen pääsi ajamaan paineettomasti ja pystyi kellottamaan hyviä aikoja WRC2-luokassa.

Espanjan MM-ralli on Nordgrenille uran viides kilpailu nelivetoisella kalustolla. Tavoitteet ovatkin maltilliset.

– Ensimmäistä kertaa tehdastiimin autolla missään, joten pitää tosi ammattimaisesti suhtautua siihen ja ajaa fiksu kisaan omaan kokemukseen nähden. Tuskin kukaan mitään voittoa meiltä odottaa, Nordgren muistuttaa.

Kuva: Skoda Motorsport