Tatu Lehmuskallio: AKK:n kausi täynnä onnistumisia

8.9.2017 13:57Säiden puolesta surkeahko kesäkausi on lopuillaan, mutta silti voidaan todeta, että suomalaisella autourheilulla menee paremmin kuin aikoihin. Onnistumisia on saatu kokea laajalla rintamalla. Otan tähän juttuuni mukaan kaksi, jotka kuvaavat hienosti suomalaista autourheilua ja sen eri ulottuvuuksia.

Minulla oli kunnia olla läsnä Jalasjärvellä Murtoharjun uuden moottoriradan avajaisissa. Keli oli suoraan sanoen sanonko mistä, mutta se ei lannistanut eikä sumentanut sitä tunnelmaa, joka radalla koettiin pitkän urakan kunniaksi rallicrossin SM-osakilpailussa. Jalasjärveläisten muusikoiden esittämä Maamme-laulu kiteytti loistavasti sen hengen, jolla suomalaista autourheilua viedään eteenpäin. Oli hienoa todistaa paikallisten harrastajien ja puuhamiesten sekä -naisten unelman täyttymistä, kun radan poikki kulkeva sinivalkoinen nauha leikattiin juhlallisin menoin. Suomalainen autourheilu elää hyvin, kun sitä vievät eteenpäin jalasjärveläisten kaltaiset itseensä uskovat ihmiset, joiden toimintaa päättäjät osaavat tukea oikealla tavalla.

Onnistumiset kruunaa lähes täydellinen Neste Ralli. Uuden suomalaisen MM-sukupolven vastustamaton nousu maailman huipulle, loistava tunnelma, kesän parhaat säät, moitteettomat järjestelyt ja rallin taloudellisesti erittäin hyvä tulos todistavat taas kerran, että autourheilulla on Suomessa entistäkin parempi asema.  Jokainen paikalla ollut aisti upean tunnelman ja pystyi omin silmin näkemään tutuille katselupaikoille hakeutuneet yleisöjoukot. Esimerkiksi Harjun kaksi EK:ta keräsivät yhteensä noin 32 000 fania Jyväskylän keskustan ainutlaatuiselle reitille, josta myös kilpailijat pitivät – toisin kuin monesta muusta MM-tason ”kaupunkierikoiskokeesta”. Vaikka kaikkia lukuja ei olekaan vielä selvillä, niin jo tätä kirjoitettaessa tiedetään, että rallin ja myös AKK Sports Oy:n taloudellinen tulos on vuonna 2017 erinomainen.  Kiitos kaikille Neste Rallin onnistumiseen vaikuttaneille. Poliisikin onnistui, sillä sen haaviin jäi ammattimainen väärennettyjen lippujen välittäjä.

Onnistumisia on ollut toki paljon muitakin ja ne kaikki todistavat, että autourheilu menee voimalla eteenpäin myös tulosluetteloiden ulkopuolella.

Eikä kausi ole edes vielä ohitse.


Kirjoittaja on AKK-Motorsport ry:n ja AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja.

Kuvat: Neste Ralli (AKK / Toni Ollikainen), Tatu Lehmuskallio (AKK / Victor Engström).