Yhdessä kohti entistä ympäristöystävällisempää tapahtumaa - Neste MY uusiutuvalla dieselillä puhtaampi MM-ralli

26.7.2017 10:02Kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettava Neste MY uusiutuva diesel on tänä vuonna näkyvästi mukana Neste Rallissa. Kuluttajat voivat tankata sitä tapahtuman aikana 27.-30.7.2017 Neste K -asemalla Jyväskylän Tourulassa, ja sillä tuotetaan Saalahden Ralliareena-katselualueen, Neste MY Areenan, sähkö. Lisäksi tuotteella tankataan kisajärjestäjä AKK Sportsin dieselautot.

Neste MY uusiutuvalla dieselillä voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt polttoaineen koko elinkaaren aikana perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Tuotetta voi siirtyä käyttämään ilman mitään muutoksia ajoneuvoihin. Se on täysin yhteensopiva nykyisten diesellaatujen kanssa eli sitä voidaan lisätä polttoainesäiliöön, vaikka säiliössä olisi vielä perinteistä dieseliä jäljellä.

Neste MY uusiutuva diesel on kaikilta ominaisuuksiltaan parempaa tai vähintään yhtä hyvää kuin maailman parhaat fossiiliset dieselit, mutta huomattavasti vähemmän ympäristöä kuormittavaa. Sen huippuominaisuudet takaavat puhtaamman palamisen, vähentävät moottorin melua sekä pienentävät lähipäästöjä.

"Olemme iloisia, että AKK on tehnyt pitkäjänteistä työtä tapahtuman turvallisuuden eteen ja viime vuosina panostaneet vahvasti myös tapahtuman vastuullisuuteen. Tämä sopii meillekin valtavan hyvin. Halusimme tuoda 100% jätteistä ja tähteistä tuotetun Neste MY uusiutuvan dieselin Neste Ralli -tapahtumaan,” kertoo Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi.

”Ympäristön huomioinen ja kestävään kehityksen panostaminen yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa on luonteva osa Neste Rallin järjestämistä. Olemme FIA:n ympäristösertifioinnissa nyt toiseksi ylimmällä portaalla ja tavoitteemme on nousta korkeimmalle tasolle. FIA arvioi ympäristöluokituksessa erityisesti energiankulutuksen, jätehuollon, logistiikan ja materiaalintuotannon mekanismeja. Tänä vuonna saimme uutena kokonaisuutena käyttöön Neste MY uusiutuvan dieselin sekä organisaatioautoihin että sähkögeneraattoreihin, mikä on hieno askel kohti entistä ympäristöystävällisempää Neste Rallia”, kiittelee Nesteen panostusta tapahtumaan promoottori Jani Backman.