Neste Rallin yhteistyökumppani High Peakille miljoonasopimus rallin MM-sarjaan

3.1.2018 13:04Suomalaisyritys vastaa seuraavat viisi vuotta WRC-tuotteiden suunnittelusta, tuottamisesta ja myynnistä. Vuoden alussa aukesi myös täysin uudistunut maailmanlaajuinen WRC:n verkkokauppa shop.wrc.com.

Suomalainen High Peak Finland Oy on tehnyt merkittävän sopimuksen rallin MM-sarjan promoottori WRC Promoter GmbH:n kanssa. Vuoden 2018 alusta lähtien High Peak vastaa seuraavat viisi vuotta kaikkien WRC-tuotteiden suunnittelusta, tuottamisesta ja myynnistä jokaisessa MM-rallin osakilpailussa. Lisäksi High Peak vastaa ympäri vuoden WRC:n verkkokaupasta shop.wrc.com, joka aukesi täysin uudistuneena 2.1.2018. Sopimus kattaa myös kumppanimyynnin.

High Peak on tehnyt yhteistyötä autourheilun suomalaisen lajiliiton AKK:n kanssa kahden vuoden ajan ja vastannut muun muassa Jyväskylän Neste Rallin tapahtuma- ja fanituotemyynnistä. Suomalaisten tekeminen vakuutti MM-rallin promoottorin.

”WRC:ltä otettiin meihin yhteyttä ja pyydettiin osallistumaan kilpailutukseen. Teimme rohkean ehdotuksen, joka toimi halutulla tavalla. Viisivuotinen sopimus yhden moottoriurheilumaailman kiinnostavimman brändin kanssa on ainutlaatuinen mahdollisuus”, sanoo High Peak Finland Oy:n myyntijohtaja Sami Eljaala ja arvioi WRC-sopimuksen arvoksi viidessä vuodessa noin 10 miljoonaa euroa.

”WRC on yksi maailman johtavista moottoriurheilusarjoista, jota seuraa koko ajan kasvava määrä intohimoisia rallifaneja eri puolilla maailmaa”, sanoo WRC:n johtaja Oliver Ciesla.

”Olemme iloisia, että löysimme partneriksemme High Peakin, jolla on samanlainen intohimo lajia kohtaan. Heillä on ammattitaitoa toteuttaa toiveemme ja tarjota rallifaneille monipuolinen ja vetovoimainen WRC-mallisto. Uuden verkkokaupan ansiosta tuotteet ovat myös helposti kaikkien saatavilla”, Ciesla kiittelee.

High Peak on tähdännyt tavoitteellisesti kansainvälisille markkinoille, ja pitkä sopimus suuren moottoriurheilubrändin kanssa on merkittävä harppaus oikeaan suuntaan. Myös yhteistyö AKK:n kanssa jatkuu entisellään, ja High Peak vastaa jatkossakin kattavasti suomalaisen autourheilun fanituotteista, kuten Neste Rallin tuotteistuksesta.

”Tämä on oiva esimerkki siitä, miten suomalainen osaaminen saadaan maailmalle. Kansainvälisestä tekemisestä on myös paljon hyötyä suomalaisille asiakkaillemme, joiden tekemiseen voimme tuoda tuoreita näkemyksiä maailmalta”, Eljaala sanoo.

Eljaalan mukaan sopimus avaa ovia myös muille suomalaisfirmoille: Metritiski toteuttaa High Peakin modernin konttimyymälän, joka kiertää rallin MM-sarjan mukana. OP Kassa mahdollistaa ympäri maailmaa asiakkaita palvelevan kassajärjestelmän, ja tamperelainen Woolman on ollut mukana rakentamassa uusiutunutta WRC:n verkkokauppaa ja auttaa sen kehittämisessä myös jatkossa.