Suninen täynnä taistelutahtoa Argentiinan MM-ralliin

27.4.2018 09:59Teemu Suninen lähtee Argentiinan MM-ralliin täynnä positiivista virtaa. Kauden kovin koettelemus ei miestä pelota.
Vahvaa tunnetta edesauttaa tuore testikokemus viime viikolta, jolloin Suninen pääsi M-Sportin Fordin rattiin Portugalissa ajetussa testissä. Täysi päivä testitiellä antoi juuri oikeanlaisen itseluottamuksen, jota pomppuisessa Argentiinan rallissa tarvitaan.
 
Vahvistuksia säätövalinnoilleen Suninen kokeili vielä torstaiaamun testierikoiskokeella, jolla kaikki kolme tiimin autoa olivat varsin lähekkäin tuloksissa.
 
- Ajo sujui melko hyvin aamun testissä, joten jos samalla tavalla voimme edetä kisassa, se lupaa hyvää. Aikamme eivät olleet hirveän kaukana tallikaveri Ogierista, jolla on tietysti varmasti varaa kiristääkin, jos tarvitsee. 
 
Vaikka Suninen ajaa jo neljättä vuottaan MM-sarjassa, on osa ralleista tuntemattomia miehelle. Argentiina on toistaiseksi uusi tuttavuus, jonka kanssa Suninen aikoo päästä sinuiksi mahdollisimman nopeasti.
 
- Niistä ralleista, joita olen tähän mennessä ajanut, on Argentiina rajuin - sen tietää jo nyt. On vaikea ennakoida, millaiseksi reitti möyhentyy sitä mukaan kun autoja ajaa läpi. Toiset ovat olleet näillä erikoiskokeilla usein, ja nyt on minun vuoroni ajaa kilpaa täällä ensimmäistä kertaa.
 
Kokeneemmat kilpakumppanit ovat valistaneet Sunista rallin haasteista. Lopputulos Argentiinassa on tavallisesti paras, kun malttaa vain ajaa siististi maaliin.
 
- Sen mitä olen katsellut ja kuunnellut, niin kyllä, täällä tosiaan maltilla on iso osa lopputuloksessa. Se vaatisi pääasiassa ajokertoja kisasta, mutta koetamme toki pitää maltin mielessä ilmankin, Suninen suunnitteli.
 
Teksti: Teemu Sunisen tiedotus
Kuva: M-Sport Ford World Rally Team