Uutiset

Neste Ralli 2017 Rally Guide 1 on julkaistu

Ensimmäinen virallinen asiakirja, joka paljastaa Neste Rallin 2017 kaikki salaisuudet kilpailijoille, median edustajille ja suurelle yleisölle, on julkaistu. Rally Guide 1, joka julkaistaan englanniksi, löytyy näiltä nettisivuilta Kilpailijat-osiosta.

Neste Rallin reitti 2017: superperjantain hurjat kilometrit ja lauantain käännetyt erikoiskokeet ovat ratkaisunpaikkoja

Neste Ralli 2017 tuo jälleen heinäkuussa maailman parhaat ralligladiaattorit Suomeen ja Jyväskylään, kun järjestyksessään 67. kertaa järjestettävä kilpailu ajetaan heinäkuun 27.-30. päivä. Samalla Keski-Suomen sorateillä nähdään nyt ensi kertaa uudet, tälle vuodelle muun muassa tehonlisäyksen saaneet WRC-autot. Suomalaisista WRC-autojen rateissa nähdään varmuudella ainakin kivenkova trio: Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen sekä M-Sportin Teemu Suninen.

Neste Rallin viralliseksi automerkiksi Toyota - Suomalaisjapanilainen yhteistyö rallin MM-sarjan puitteissa voimistuu

Suomen MM-ralli, Neste Ralli, ja japanilaisen autonvalmistaja Toyotan suomalainen maahantuoja, Toyota Auto Finland Oy, ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosille 2017–2018.

Meksikon MM-ralli 9.-12.3. - suomalaisten tunnelmat ja kisafaktat

Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna kauden kolmannella osakilpailulla ja alustaltaan ensimmäisellä sorarallilla, kun vuorossa on Meksikon MM-ralli. Kausi 2017 on alkanut suomalaisittain upeasti, sillä edellisessä kilpailussa kohdalle napsahti historiallinen jättipotti Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan ajettua Toyota Gazoo Racingille sen ensimmäisen voiton heti tallin toisessa MM-osakilpailussa.

Neste Rallin reittitiimi tarinoi - uusi uljas MM-kausi ja reitinjulkaisu lähenee

Rallin MM-sarjan elää nyt uudella sykkeellä. Tuskin on tällä vuosituhannella yksikään kauden avaus herättänyt näin paljon mielenkiintoa. Tommi ”Midas” Mäkinen teki Toyotan tallipäällikkönä tempun, josta suomalaiset eivät uskaltaneet edes uneksia. Ralli on kaivannut juuri tällaista sinivalkoista kansainvälistä menestystä ja leveitä vastuuhartioita.

Neste Rallista Jyväskylän Kirittärien kummitapahtuma

Neste Ralli ja naisten pesäpallon suomenmestari, Jyväskylän Kirittäret, ryhtyvät yhteistyöhön. Suomen MM-ralli ja Kirittäret tulevat tekemään sekä markkinointiin että promootioihin liittyvää yhteistyötä, joka näkyy ja kuuluu kevään ja kesän myötä keskisuomalaiselle urheiluyleisölle.

Toyotalle historiallinen voitto - Latvala vei nimiinsä Ruotsin MM-rallin

Ruotsin MM-ralli päättyi upeissa suomalaistunnelmissa Toyotan Jari-Matti Latvalan ajaessa lopulta kilpailun ylivoimaiseen voittoon. Sarjakärkeen siirtynyt Latvala vei rallin nimiinsä jo neljättä kertaa, Toyotalle lopputulos oli historiallinen paluu voittajien kirjoihin vasta toisessa MM-osakilpailussaan 17 vuoden tauon jälkeen.

Nuorten talenttien esiinmarssi - Suninen ja Rovanperä kiihdyttävät kohti tähtiä

Toyotan kokeneemman suomalaisduon lisäksi kansainvälisillä erikoiskokeilla viilettää tänä talvena kaksi nuorempaa sinivalkoista tekijää. Kansainvälisen ralliyleisön tietoisuuteen jo nuorena murtautuneet Teemu Suninen ja Kalle Rovanperä ovat valmiita iskemään. Suninen on käynnistänyt MM-kautensa Fordilla Ruotsissa ja Rovanperä Jr saa tilaisuutensa ilahduttaa kotimaista ralliyleisöä mm. Ralli SM -sarjan myötä, alkaen Mikkelin Vaakuna-rallista 17.-18.2.

Suuret suomalaiset ralliteot: Hannu Mikkolan johdolla Ruotsissa kolmoisvoittoon 1981

100-vuotiaan Suomen hengessä kelpaa muistella myös suuria suomalaisia rallitekoja. Ruotsin MM-rallia ei ollut koskaan ennen vuotta 1981 voittanut yksikään ulkomaalainen kuljettaja. Tuona vuonna pajatso tyhjennettiinkin sitten oikein kunnolla, kun suomalaiset kiisivät kilpailussa kolmoisvoittoon Hannu Mikkolan johdolla. Hopeaa korjasi nimiinsä Ari Vatanen ja sinivalkoisen trion menestyksen täydensi Pentti Airikkala.

Ruotsin MM-ralli on ovella - suomalaisten tunnelmat ja kisafaktat

Rallin MM-sarja jatkuu 9.-12.2. suomalaisittain mielenkiintoisissa maisemissa Ruotsissa. Kauden avanneessa Monte-Carlon rallissa nähtiin hienoja suorituksia Toyota Gazoo Racingin kuljettajilta Jari-Matti Latvalalta ja Juho Hänniseltä. Hänninen oli ennen keskeytystään rallin neljäs ja Latvala ajoi lopulta upeasti koko rallin toiseksi. Ruotsin rallin lumiset haasteet tulevat mittaamaan tehokkaasti paitsi kuljettajien taidot, myös uusien WRC-autojen todelliset voimasuhteet.

Emil Lindholm Tulevaisuuden Tähti -kilpailun johtoon

Rallin SM-sarjan alkamisen myötä myös SM3-luokassa ajaville, enintään 25-vuotiaille kuljettajille suunnattu Tulevaisuuden Tähti -kilpailu käynnistyi Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa kuluneena viikonloppuna. Pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen täydellä kilpailupaketilla Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin, 27.-30.7.

Uusi rallilahjakkuus haussa - kuka on seuraava Tulevaisuuden Tähti?

Rallin SM-sarjan alkamisen myötä myös SM3-luokan kuljettajille suunnattu Tulevaisuuden Tähti -kilpailu käynnistyy Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa 26.-28.1. Pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Neste Ralliin, joka ajetaan tuttuun tapaan Jyväskylässä ja Keski-Suomen sorateillä heinäkuun lopussa, 27.-30.7.