Esapekka Lappi debytoi Toyotan WRC-auton ratissa Portugalin MM-rallissa

18.4.2017 13:28Rallilahjakkuus Esapekka Lappi saa kauan kaipaamansa tilaisuuden WRC-auton ratissa toukokuun Portugalin MM-rallissa. Lapin kisaohjelma selkeytyy myöhemmin auton kehitystyön tarpeiden mukaan.

Lappi, 26, on kulkenut pitkän matkan rallin oheisluokissa ja -sarjoissa keräten menestystä vyölleen tasaiseen tahtiin ja nousujohteisesti.

Vuonna 2012 naarajärveläinen voitti rallin Suomen mestaruuden näytöstyyliin, voittamalla kaikki osakilpailut. Sen jälkeen nuoren miehen tie vei maailmalle Skodan ratissa. Kaudella 2014 tilille napsahti rallin Euroopan mestaruus ja viime vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruus.

Täksi kaudeksi Lappi ja kartanlukija Janne Ferm saivat paikan Toyota Gazoo Racingin vahvuudessa testikuljettajina. Tiedot testierikoiskokeilta kertoivat parivaljakon nopeuden riittävän hyvin MM-tasolle, ja nyt näytön paikka on tullut: ensimmäinen tulikoe Yaris WRC:n ratissa on Portugalin ralli 18.-21.5.

- Tätä hetkeä olen odottanut koko elämäni. On mahtava mahdollisuus päästä WRC-auton rattiin, olen siitä todella iloinen.

- Tapasin itse asiassa herra Toyodan ja Tommin jo Jyväskylässä 2014. Silloin vain tervehtiäkseni heitä, ei minulla silloin ollut ajatusta siitä, että ajaisin joskus heille. En ole vielä paljoa päässyt Yaris WRC:ia testaamaan, joten kokemusta täytyy vielä kasvattaa. Hyppäys R5-autosta on iso, sopeutumiskykyinen mutta realistinen Lappi tiedostaa.

Myös kartanlukija Fermille kokemus on aiempaa kovempi, uskoo Lappi.

- Nuotit tulevat paljon aiempaa nopeammin. Mutta askel kerrallaan opimme yhdessä. Tavoitteeni on ajaa kisoja maaliin ilman ongelmia. Jos siihen pystyy, on aina hyvä mahdollisuus saalistaa pisteitä.


Lähde: Toyota Gazoo Racing WRC; Yle.fi