Toyotalle historiallinen voitto - Latvala vei nimiinsä Ruotsin MM-rallin

12.2.2017 14:24Ruotsin MM-ralli päättyi upeissa suomalaistunnelmissa Toyotan Jari-Matti Latvalan ajaessa lopulta kilpailun ylivoimaiseen voittoon. Sarjakärkeen siirtynyt Latvala vei rallin nimiinsä jo neljättä kertaa, Toyotalle lopputulos oli historiallinen paluu voittajien kirjoihin vasta toisessa MM-osakilpailussaan 17 vuoden tauon jälkeen.

Hopeasijalle rallissa tuli tiukan haasteen aina viimeiseen kisapäivään saakka tarjonnut Viron Ott Tänak. Prossiselle podiumille kiipesi puolestaan hallitseva maailmanmestari, Ranskan Sébastien Ogier.

Latvala lähti johdossa sunnuntain finaalipäivään ja onnistui kasvattamaan lopulta komeasti eroaan takana tuleviin kilpailijoihin. Hän oli myös viimeisen Power Stagen nopein ja nappasi näin lisäksi ekstrana tarjolla olleet MM-pisteet.

– Tämä on uskomatonta, uusi tiimi ja uusi auto ja voitamme jo toisen rallimme! Tämä on todella tunteellinen hetki ja ajoin parhaan Power Stage -suoritukseni ikinä nyt Toyota Yariksella. Meksiko on sitten seuraava kisa ja nyt täytyy tehdä paljon töitä. Olen kuitenkin nyt todella motivoitunut koko sarjaa ajatellen ja tästä on hyvä jatkaa, Latvala iloitsi rallin maalissa.

WRC2-luokassa todistettin myös hienoa suomalaismenestystä, kun Teemu Suninen sijoittui toiseksi M-Sportin Ford Fiesta R5 -autollaan. Rallin MM-sarja jatkuu Meksikon osakilpailulla 9.-12.3.