Tulevaisuuden Tähti 2016 - Juuso Nordgren

​Juuso Nordgren päihitti kesäkuun alussa kaksi haastajaansa Vierumäen vaativissa testeissä, ja voitti ajopaikan Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin 2016.

Nordgren selvisi voittajana kaksi päivää kestäneestä Tulevaisuuden Tähti -finaalikoitoksesta jossa arvioitiin nuotitusta, henkistä ja psyykkistä vahvuutta sekä viestinnällisiä valmiuksia englanninkielisessä haastattelussa. Finaalin jury koostui alan vaikuttajista ja ammattilaisista, jotka he seurasivat testien jokaista vaihetta silmä tarkkana. Nordgrenin lisäksi finaaliin osallistuivat Pyry Ovaska ja Miika Hokkanen.
 
"Olin helpottunut, kun kuulin että voitin, koska minulle ladattiin aika paljon paineita tähän kisaan!" kertoi 19-vuotias Nordgren kisan ratkettua.
 
"Olen ajanut rallia vasta kaksi vuotta, joten minulla ei ole kovin paljon kokemusta, mutta tein vain parhaani koko ajan. Tämä olisi ollut hieno kokemus vaikka en olisi voittanutkaan, koska me kaikki opimme tässä paljon ja jouduimme ponnistelemaan todella kovaa."
 
Neste Ralli on Nordgrenin ensimmäinen MM-ralli. Hän seuraa nyt hyvää tulosta tehneiden aiempien Tulevaisuuden Tähtien, Teemu Sunisen (2014) ja Jari Huttusen (2015) jalanjäljissä.
 
"Tämä on minulle aivan mahtava tilaisuus ja aion ottaa siitä kaiken irti", Nordgren lisää.
 
Nordgren osallistuu palkintonaan Neste Ralliin Citroën DS3 R3T autolla JWRC-luokassa. Voittoon kuuluu niin auto kisan ajaksi kuin tiimipalvelutkin.
 
"Olen itse asiassa ajanut DS3:lla edellisessä rallissa ja tiedän miten hyvä auto se on. Nyt on sitten vain minusta itsestäni kiinni, että pystyn kisassa parhaaseen suoritukseeni."
 
Valmistautuessaan Tulevaisuuden Tähti -palkintokisaansa Nordgren pääsee ajamaan yhden testipäivän kisa-Citroënillaan. Hän ottaa itselleen myös lisävalmennusta Jukka Korhoselta ja Matti Rantaselta, jotka molemmat ovat näyttäneet omat kykynsä ja nopeutensa rallissa menneinä vuosina.
 
Neste Rallin promoottori Jani Backman on ollut mukana Tulevaisuuden Tähti juryssä myös aiempina vuosina.
 
"Loppujen lopuksi päätös ei ollut vaikea. Juuso vakuutti kaikki tuomarit suorituksellaan jokaisessa testissä. Tietenkin taso oli kova, kuten tässä kisassa aina. Näimme Juuson vahvuuden kuitenkin jo varhaisessa vaiheessa kisaa ja tietenkin meillä on nyt kovat odotukset."

Juuso Nordgren, kuljettajaprofiili:

Syntynyt: 19.1.1996 (19-vuotias)
Kotipaikka: Karkkila
Ura:
2015 Rallin Suomen Juniorimestari
Kaksi voittoa SM3 / R2 luokassa Ralli SM-sarjassa 2016
Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2
Ralli-ihanne: Sebastien Loeb –  paras kaikessa.
Rata-ihanne: Ayrton Senna.
Kotisivut: www.jnracing.fi