Vetomiehet

Suosittu Vetomies jatkaa perinteikästä kulkuaan myös tänä kesänä. Vetomies on Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava kansallinen ralli, joka on avoin sekä kotimaisille että ulkomaalaisille kilpailijoille.

Ralli koostuu Nelivetomies-luokasta, jossa kilpaillaan 4-vetoisilla autoilla ja Vetomies-luokasta, jossa kulkupeleinä jylläävät 2-vetoiset autot. Kilpurit ovat kansallisten sääntöjen mukaisia, joten starttaaminen MM-rallisarjan osakilpailun lähtöviivalta ei ole mahdollista. Valtaosa kilpailuun osallistuvista autoista on takavetoisia, F-ryhmään kuuluvia menopelejä, joten näyttävät ajosuoritukset ovat taattuja!

Vetomiesten reitti sisältää kuusi Neste Rallin erikoiskoetta alkaen perjantaina 27.7. EK 11 Harju 2:sta, päättyen seuraavana päivänä EK 19 Pihlajakoski 2:seen. Yhteensä kilpailulle tulee mittaa 470 kilometriä, josta erikoiskokeita 103 kilometriä. Tarjolla on siis takuuvarmasti haastava ja mielenkiintoinen elämys MM-rallin erikoiskokeilla. Vetomiesten riehakasta palkintojenjakoa juhlitaan Jyväskylän Paviljongin Ympyrätorilla lauantaina 28.7. klo 19.

Kilpailut järjestää AKK Sports Oy ja niissä noudatetaan rallia koskevia sääntöjä, soveltuvin osin FIA:n WRC-sääntöjä sekä Vetomies 2018 ja Nelivetomies 2018 -rallin sääntöjä. Erikoiskokeiden numerointi noudattaa MM-rallin EK-numerointia.

Dokumentit

Lataa tiedostot koneellesi klikkaamalla -symbolia.