Suomalainen urheiluväki tiivistää yhteistyötään - AKK Sports hiihdon MM-kisojen kumppaniksi

31.10.2016 13:52Suomalaisessa urheilussa kehitetään uudenlaista yhteistyötä ensi vuoden pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen viitoittamana. Neste Rallin järjestäjänä tunnettu AKK Sports ja Suomen Jääkiekkoliitto liittyvät MM-hiihtojen yhteisökumppaneiksi jo aiemmin mukana olleiden Suomen Urheiluliiton ja Suunnistusliiton rinnalle.

Kumppanuus sisältää erityisesti tapahtumien sisältöjen kehittämistä ja yhdessä tekemistä sekä markkinointi- ja viestintäyhteistyötä. Hiihdon MM-kisat näkyivät muun muassa heinäkuun lopulla Jyväskylässä Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa, sekä nyt viikonloppuna Helsingissä pelattavassa jääkiekon Karjala-turnauksessa.

AKK Sports osallistuu Lahdessa 22.2.-5.3. kisattaviin MM-hiihtoihin esittelemällä kisavieraille nuorisourheilun tukihankkeensa Flying Finn 100:n. Hanke huipentuu 22.-23.7.2017 Alahärmän PowerParkissa kisattavaan kartingin EM-osakilpailuun, Flying Finn 100 Raceen, joka kantaa Suomi 100 -tunnusta osana maamme itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmistoa. Flying Finn 100:n tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea. Yksi hankkeen kummikuljettajista, F1-radoilla menestystä kerännyt Heikki Kovalainen, on myös Lahden MM-kisojen Latulähettiläs.

- Suomi on urheilukansaa, ja erityisesti moottori- ja talviurheilu puhuttelevat valtaosaa suomalaista. Siksi on varsin luontevaa yhdistää voimia kansainvälisten huipputapahtumien osalta, jotka kuitenkin Suomessa ovat harvinaista herkkua tässä mittakaavassa. Haluamme ohjata tulevaisuutta entistä vahvemmin positiivisen yhdessä tekemisen tielle lajien välisen kilpailun sijaan, kuvailee Neste Rallin promoottori Jani Backman.

- Yhdessä tekemisestä ja asioiden jakamisesta hyötyy koko suomalainen urheilu ja Jääkiekkoliitto haluaa liputtaa lajien välisen yhteistyön puolesta. Toivottavasti yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri laajenee entisestään, tapoja löytyy varmasti, kun halu on yhteinen, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen painottaa.

Nyt solmitut yhteisökumppanuudet ovat täysin uusi, kaupallisten kumppanuuksien rinnalle rakennettu toimintatapa, jonka myötä suomalaiset yhteisöt ja toimijat osallistuvat Lahden MM-kisoihin rakentamalla niistä koko kansan Juhlakisoja.

- Suomen satavuotisjuhlavuosi antaa meille loistavan lähtökohdan koota yhteen suomalaista urheiluväkeä. Meillä on valtavasti annettavaa ja opittavaa toisiltamme ja yhteistyön avulla voimme kehittää koko urheiluyhteisön osaamista, toteaa Lahti2017:n pääsihteeri Janne Leskinen.

Aiemmin MM-kisojen yhteisökumppaneiksi ovat urheilun saralta liittyneet Suunnistusliitto sekä Suomen Urheiluliitto.