Esteettömyys Neste Rallissa

Neste Ralli tarjoilee myös liikuntarajoitteisille asiakkaille mahdollisuuksia nauttia rallista. Liikuntarajoitteisen saattaja (1 hlö / vieras) pääsee maksutta tapahtumaan.

Erikoiskokeet

Alle on listattu Neste Rallissa järjestettäviä erikoiskokeita, joita seuraamaan liikuntarajoitteisten on mahdollisimman helppo tulla seuraamaan.

Huomioithan kuitenkin, että jokainen maastoerikoiskoe on erilainen ja olosuhteet vaihtelevat suuresti eri erikoiskokeilla - vaikka kisaoppaaseen on merkitty lähes jokaiselle erikoiskokeelle myös invaparkit, niin parkkipaikalta katselualueille menevien kulkureittien helppo-/vaikeakulkuisuus vaihtelee suuresti.

Torstai ja perjantai 1.-2.8.

Jyväskylän keskustassa ajettavat Harjun erikoiskokeet ovat kaikista helppokulkuisimmat erikoiskokeet ja niille on varattu hyvät katselualueet invamerkillä merkittyjen sisäänkäyntien läheisyyteen. Perjantaina myös Äänekosken erikoiskokeen P2-pysäköintialue on lähestulkoon erikoiskokeen varressa, eli siirtymä liikuntarajoitteisille varatulta pysäköintipaikalta katselualueelle ei ole pitkä.

Lauantai 3.8.

Kakariston erikoiskokeen katselualueelle on helppokulkuiset tiet pysäköintialueelta P3 (ja myös P4). Lauantaina Pihlajakosken P1-pysäköintialueelta (vaikka ko. pysäköintialuetta ei ole viralliseksi invapysäköinniksi merkittykään) on siirtyminen pääosin yleistä tietä pitkin katselualueelle, joten tämä on myös erittäin hyvä vaihtoehto.

Sunnuntai 4.8.

Ruuhimäen erikoiskokeen maalialue on katselualueena helppokulkuinen, vaikka auton saattaa joutuakin jättämään hieman kauemmaksi. Ruuhimäki ajetaan kahteen kertaan, joista jälkimmäinen on kisan päättävä Power Stage. Edellisvuosina maalialueen tunnelma on ollut kerrassaan mahtava, joten tänne kannattaa ehdottomasti suunnata!

Kaikilla erikoiskokeilla olevat palvelut ovat sijoittuneet virallisten katselualueiden lähistölle ja näin ne  ovat mahdollisimman helposti saavutettavissa.

Jyväskylän Paviljongin alue

Paviljongin kilpailukeskus ja huoltoparkki tarjoilee näkemistä, tekemistä ja kokemista koko Neste Rallin ajan. 

Saapuminen Paviljongin alueelle  

Saapuminen kilpailukeskuksen alueelle onnistuu vaivattomasti molemmista sisäänkäynneistä. Tämän lisäksi ennakkolipun ostaneet liikuntarajoitteiset voivat saapua kilpailukeskukseen ja huoltoparkkiin suoraan Uno Savolan kadun päässä olevan henkilökunnan kulkuportin kautta. Saavuttaessa autolla Paviljongin alueelle, on liikuntarajoitteisille varattu pysäköintitilaa Jyväskylän Paviljongin parkkitalon katutasosta (sisäänajo Uno Savolan kadulta). 

Paviljongin alue, kilpailukeskus ja huoltoparkki 

Paviljongin alue on rakennettu niin, että kaikissa pisteissä on helppo vierailla ja nauttia kisahuumasta. Jyväskylän Paviljongin päärakennuksen ympärille levittäytyvät ruoka- ja juomapalvelut, näytteilleasettajien pisteet ja ulkoalueilla tarjottavat aktiviteetit sekä oheistapahtumat. Paviljongin toiseen kerrokseen, jossa sijaitsee mm. ravintola sekä Digital Motorsport Lounge, pääsee kätevästi hissillä. 

Uusi Rallin Olohuone 

Paviljongin Messuaukion yleisöalue sijaitsee katutasossa aivan Paviljonki-rakennuksen vieressä. Katetussa, tilavassa kisakatsomossa rallin käänteitä pääsee jännittämään livenä jättiscreeniltä WRC TV:n lähetyksien myötä. Kahvilaravintolassa on myös anniskeluoikeudet. Rallin Olohuone tarjoaa lisäksi muuta ralliviihdettä ympärille levittäytyvien esilleasettajien, musiikin ja haastattelujen myötä.  Rallin Olohuone toivottaa vieraat tervetulleiksi klo 10 alkaen ja sulkeutuu huoltoparkin kanssa samaan aikaan iltayöstä.

Lisätietoa

Linkki: Virallinen kisaopas (maksuton näköislehti)

Lataa Paviljongin kilpailukeskuksen ja Harjun erikoiskokeen kartat alta.

Dokumentit

Lataa tiedostot koneellesi klikkaamalla -symbolia.