Hyvä tietää

Rallikatsojan muistilistan avulla otat kisan haltuun kirjain kirjaimelta.

Ajojärjestys

Rallin MM-sarjan säännöistä ja hallinnosta vastaa kansainvälinen autoliitto FIA. Useimmissa MM-ralleissa noudatetaan samanlaista järjestystä: tiistai ja keskiviikko käytetään reittiin tutustumiseen, shakedown eli testierikoiskoe järjestetään torstaina ja itse kilpailu ajetaan pääosin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Grillaus

Omaat eväät erikoiskokeille mukaan - tottahan toki, mutta muistathan, että pelastuslaki kieltää kertakäyttögrillien käytön ja avotulen teon ilman maanomistajan lupaa. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa kaikki toimet ovat ehdottomasti kiellettyjä. Luvaton grillaus tai avotulen teko saattavat harmillisimmillaan johtaa jopa erikoiskokeen keskeyttämiseen.

Huoltotauot

Huoltotaukojen aikana lähietäisyydeltä on mahdollista seurata niin tähtikuljettajia, hektisesti ahkeroivia huippumekaanikkoja kuin virtaviivaista ajokalustoakin. Tiimien käsinkosketeltava kilpailujännitys tiivistyy yleisön edessä kahdeksalla eri huoltotauolla perjantaista sunnuntaihin Jyväskylän Paviljongin huoltoparkissa.

Jyväskylän Paviljonki

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva Paviljongin kilpailukeskus kestitsee rallivieraita koko tapahtuman ajan. Monipuoliset oheistapahtumat, kuten aktiviteetti- ja näyttelypisteet, ravintolavalikoima sekä kilpailun juhlallisesti päättävät podiumseremoniat tarjoavat viihdyttäviä hetkiä moneen makuun.

Katsojaopas

Neste Rallin virallinen Katsojaopas tarjoaa reitti- ja aikataulutietojen, lähestymis- ja katselupaikkaohjeiden sekä kilpailija- ja tapahtumaesittelyjen ohella erilaisia, mielenkiintoisia teemasisältöjä. Katsojaopas on myynnissä lehtipisteissä, hyvin varustelluilla Neste-liikenneasemilla sekä rallin virallisessa lippupisteessä Jyväskylässä, Original Sokos Hotel Alexandrassa.

Ilmoittautuneet

Ilmoittautuneiden listan löydät täältä.

Kisatuotteet

Neste Rallin viralliset fanituotteet ovat onlinemyynnissä ympäri vuoden Flying Finn Shopissa. Tapahtuman aikana lisenssikumppani High Peakin myymiä ja markkinoimia tuotteita on saatavilla Paviljongin kilpailukeskuksen ja erikoiskokeiden myyntipisteistä.

Power Stage

TBA

Ravintolat

Jyväskylän Paviljonki tarjoaa jälleen valikoiman ralliherkkuja myyntipisteissään

Turvallisuus

Neste Ralli ei tingi katsojien turvallisuudesta - ethän tingi sinäkään! Muistathan, että erikoistie sulkeutuu kävelijöiltä tuntia ennen osuuden alkua ja että rallin seuraaminen sekä tien ylittäminen ovat sallittuja vain merkityillä paikoilla. Huolehdithan myös kulkuneuvosi ohjeenmukaisesta parkkeerauksesta ja muistathan varoa kilpa-autojen lennättämiä kiviä. 

Varustautuminen

Ikimuistoiset rallikokemukset varmistetaan hyvällä ennakkovalmistautumisella! Varustautuminen sään mukaisilla vaatteilla sekä muilla tarpeellisiksi katsomillasi tarvikkeilla - aina hyttyssuihkeesta reseptilääkkeisiin ja kisaevästä vastaavaan summaan käteistä - takaavat parhaat lähtökohdat sukeltaa huoletta MM-rallin tunnelmaan.

Vetomies

TBA

Ympäristö

Neste Ralli on vahvasti sitoutunut FIA:n viralliseen ympäristöohjelmaan (The FIA Institute's Sustainability Programme). Ohjelma tukee ja kannustaa moottoriurheilun parissa toimivia tahoja ympäristön huomioimiseen, ja siihen kuuluu oleellisena osana kolmitasoinen ympäristöakkreditointi. Kilpailu saavutti 2017 akkreditoinnin korkeimman tason, Achievement of Excellencen.