Seuraava suomalainen rallitähti on syttynyt - Jari Huttunen MM-sarjaan 2018

27.9.2017 16:27Jari Huttunen on valittu Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelmaan. Valinnan myötä kiuruvetinen rallilahjakkuus ajaa rallin MM-sarjassa kaudella 2018.

Nyt läpimurron MM-sarjaan tehnyt 23-vuotias Huttunen lisää suomalaisten määrää entisestään autourheilun huippusarjoissa, joten sinivalkoista menestystä on  lupa odottaa tulevinakin vuosina.

- Tallipaikan saaminen näin menestyneestä tiimistä antaa minulle mahdollisuuden keskittyä täysin ajamiseen ja harjoittelemiseen sekä kuljettajana kehittymiseen. Vaikka olenkin päässyt ajamaan vain hetken i20 R5 -autolla, sain siihen nopeasti hyvän tuntuman ja pystyin ajamaan hyvin vaikeissakin olosuhteissa. Odotan todella paljon tulevaa kilpailukautta, kommentoi Huttunen valintaansa Hyundai Motorsportin tiedotteessa.

Kartingia uransa alussa ajanut Huttunen teki vuonna 2013 päätöksen keskittyä ainoastaan ralliin ja jälki on sen jälkeen ollut vakuuttavaa. Tukea urakehitykselle on antanut paitsi kuuluminen AKK:n huippuvalmennusryhmään, AKK Driver Academyyn, myös rallin Tulevaisuuden Tähti -tittelin voitto. Vuonna 2015 Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo voittivat sekä rallin SM3-luokan suomenmestaruuden että veivät nimiinsä Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkinnon, täyden osallistumispaketin Neste Ralliin. 
 
Samana vuonna Huttunen taustajoukkoineen teki myös päätöksen lähteä ajamaan Saksaan ADAC Opel Adam Cupia, jonka hallitseva mestari nuorukainen edelleen on. Tänä vuonna ura on lähtenyt entistä tiukempaan nousukiitoon.

- Jarin hyvät otteet rallin EM-sarjassa tällä kaudella, Neste Rallin WRC2-luokan voitto Jyväskylässä heinäkuulta ja nyt tämä Hyundai Motorsportin uutinen kyllä kertovat, minkälainen lahjakkuus on kyseessä. Haasteita ja vaikeuksia on matkalla riittänyt, mutta Jari on tehnyt koko ajan erittäin määrätietoisesti töitä tämän eteen ja nyt se työ palkitaan. Erityiskiitos menestyksen taustatekijöistä täytyy antaa Marcus Grönholmille, joka on uskonut Jariin ja ottanut hänet suojiinsa, summaa upeaa kehityskaarta AKK Driver Academyn päävalmentaja Tuomo Nikkola.

Kuva: Nita Korhonen