Taitolento-osasto Midnight Hawks

Midnight Hawks käynnistää Neste Rallin huimalla esityslennolla. Ilmavoimien taitolento-osaston ohjelmaa pääsee seuraamaan Jyväskylän Paviljongin ja Harjun alueella torstaina 1. elokuuta noin kello 18.30 alkaen.

Kaikki taitolento-osastoon kuuluvat ohjaajat ovat sotilasilmailun ammattilaisia, jotka työskentelevät ilmataistelulennonopettajina Ilmasotakoululla. Midnight Hawksin esityksessä on luvassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä, jossa taitolentoliikkeitä lennetään vain metrien etäisyydellä toisistaan. Lisäksi ohjelmassa nähdään tiukkoja ohituksia sekä näyttäviä hajotuksia. Lentokorkeus on matalimmillaan 100 metriä, ja nopeus vaihtelee 200–800 km/h välillä.

Ilmavoimien toimintaan voi tutustua myös esittelypisteellä, joka sijaitsee Paviljongin kilpailukeskuksen piha-alueella koko tapahtuman ajan. 

Näyttävän avausohjelman lisäksi Midnight Hawks kunnioittaa Suomen suurinta vuosittaista urheilutapahtumaa perjantaina 2. elokuuta tervehtimällä rallikansaa seuraavan reitin ja aikataulun mukaisesti:

12:35 EK Äänekoski (ennen 1. kilpailijaa)
13:00 EK Ässämäki
13:15 EK Urria
13:30 EK Moksi
13:45 Paviljonki / Harju
16:00 Meet&Greet Ilmavoimien ständillä / Paviljonki
17:00 Meet&Greet Rallin Olohuoneessa / Paviljonki

Ylilento-ajat ovat noin-aikoja ja niiden toteutuksille on säävaraus. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. Neste Rallin reittiaikatauluun pääset tutustumaan tästä

Lue lisää Midnight Hawks -ryhmästä Ilmavoimien verkkosivustolta.

Kuva: Ilmavoimat