Kilpailun seuraaminen

Kilpailun seuraaminen

Katselualueet

Rallin ammattilaiset ovat kartoittaneet sinulle parhaimmat katselualueet, joilla nautit turvallisesti kisasta, tunnelmasta ja palvelusta. Luota ammattilaisiin. Virallisten katselualueiden kainalossa on aina pysäköintimahdollisuus  sekä palveluita. Repussa lämmenneen juoman sijaan voit nauttia virvokkeita ja rallimakkaran esimerkiksi paikallisen kyläkoulun kahviossa – ja samalla annat panoksesi hyvään tarkoitukseen.

Turvallisuus

Suuntaamalla viralliselle katselualueelle sinun ei tarvitse itse osata päätellä, missä on turvallista katsella. Katselualueilla turvallisuus on ammattilaisten varmistamaa. Kattojärjestö FIA ja kotimaan viranomaiset edellyttävät järjestäjältä vankkaa turvallisuusosaamista ja erikoiskokeilla työskentelee satoja järjestyksenvalvojia ja toimitsijoita. Heillä on henkilökohtainen vastuu yleisön turvallisuudesta ja hallussaan aina tuorein tilannetieto. Siksi kaikkien tulee totella heidän kehotuksiaan ja määräyksiään.

Yksityisalueet 

Erikoiskokeiden varsilla on myös alueita, joille ei ole maanomistajan lupaa mennä. Vältyt ikäviltä tilanteilta, kun pysyt merkityillä, virallisilla katselualueilla, joilla yleisön liikkumisesta on sovittu. Luvattomilla alueilla liikkuvat tekevät karhunpalveluksen koko lajille.

Poikkeusjärjesteyt 

Ympäristön teitä on kisan aikana välttämätöntä sulkea yleisö- ja kilpailijavirtojen sujuvan ohjauksen vuoksi, jolloin omalla kartalla selvältä näyttävä reitti voikin todellisuudessa olla poissa käytöstä. Valitsemalla katselupaikkasi Neste Rallin virallisesta, yhdessä Keskisuomalaisen kanssa tuotetusta kisaoppaasta varmistat, että pääset paraatipaikalle.

Nauti rallista järkevästi

Varmista, että koko seurueesi ymmärtää järjestyksenvalvojien työn haasteet ja tärkeyden sekä tottelee heidän ohjeitaan. On turhauttavaa kaikille, jos erikoiskoe joudutaan perumaan yhden puukorvan takia. Näin on joskus käynyt ja käy väistämättä, mikäli turvallisuus on uhattuna esimerkiksi kielletyille alueille sijoittumisen vuoksi. Tällöin ei pääsylippurahoja makseta takaisin – ja rallielämys on pilalla sadoilta, ellei tuhansilta rallikatsojilta yhden törpön takia.

Paljon tekijöitä

Neste Rallin järjestää AKK Sports Oy, mutta lisäksi rallia on tekemässä kymmenittäin seuroja, jotka kartuttavat toiminnasta saatavilla palkkioilla oman yhdistyksensä toimintakassaa. He ovat niitä toimitsijoita, järjestyksenvalvojia, liikenteenohjaajia, makkaranmyyjiä – henkilökuntaa, joita erikoiskokeella kohtaat. Pidäthän tämän mielessäsi ja suothan heille hymyn!